Zadziwiająco szybko odrobiliśmy się z niedzielnym obiadkiem. Dziecko
jeszcze pogrążone w popołudniowej drzemce a więc postanowiłam w te pędy
napisać krótki post – szybki obiad, zarówno dla dziecka jak i rodziców.
We wcześniejszym wpisie wspominałam o pomysłach na szpinak. Dzisiaj rozwinę co nieco temat o makaron i kurczaka 

Będziemy potrzebowali:
- makaron – najlepiej świderki. Zachęcająca dla dziecka może być ta wersja różnokolorowa – zielono-żółto-czerwone makarony.
- filet z kurczaka (może być też indyk)
- mrożony szpinak
- cebula
- czosnek
- żółty ser
- przyprawy: sól, pieprz, vegeta, gałka muszkatałowa (opcjonalnie)
W garnku gotujemy makaron. Obok w naczyniu przygotowujemy nasz sos czyli szpinak (przepis znajdziecie tutaj).
Na osobnej patelni podsmażany pokrojonego na kawałeczki kurczaka. Gdy
kurczak będzie gotowy, dorzucamy do niego ugotowany i odcedzony makaron,
zalewamy szpinakiem i mieszamy. Przekładamy na talerze i gotowe! Można
dodatkowo posypać startym żółtym serem.
Przepis prosty, szybki i chętnie zjadany przez Wiki i Jula.
Smacznego!
Ania
Zdjęcie własne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz